Inas flotte rundstykker

Inas flotte rundstykker

Servings

8

Cook

3 hr

Ingredienser
50 g gjær
½ Liter melk
75 g margarin
2 ts salt
750 g hvetemel (ca 1 ¼ l.)
TIL PENSLING
* Vann før heving på brett
* Melk etter steking

Fremgangsmеte
1. Smelt margarinen i en kjele. Den må være varmere enn 37 °C for så skal melken i og da skal den være akkurat 37 °C.
2. Mens smøret smelter har du mel, gjær og salt i en bolle og når 1. og 2. er ferdig har du i væsken.
3. Rør med hendene og sleiv til deigen er tett og slipper bolle og redskaper.
4. La deigen heve til dobbel størrelse.
5. Arbeid deigen og del den opp i 20 til 30 stykker. Det avhenger litt av hvor store du vil ha dem. Legg dem på et stekebrett og pensle dem med vann.
6. Stek på midterste rist i 10 minutter. Pensle alle med melk og legg på risk til avkjøling.

Ekstra om ønsket:
2 plater kokesjokolade
– Brekk opp sjokoladen og stikk en ”brikke” i hvert rundstykke rett etter de er stekt slik at sjokoladen ikke smelter helt, men blir kjempegod.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply