Indisk kylling

Indisk kylling

Servings

4

Ingredienser
1 stor rå kylling
0,5-0,9 dl. vegetabilsk olje (ikke oliven, helst soya)
3 middels store løk, finhakket
6 hele kardemommefrø, knuses lett
1 ts hel svartpepper
1 ts hel nellik
4 kanelstenger (2 cm)
1/4 ts malt muskat
2 ts salt

Fremgangsmеte
Kyllingen flås og deles i porsjonsbiter. Jeg foretrekker å IKKE utbene den da ben gir kjøttet god smak. Varm oljen i en stor panne, f.eks, wok. La løken surre i 10 min til den er myk og gylden. Legg til alt krydder – salt. La frese i 3 min. Legg så i kyllingbitene og saltet, sett på lokk og la småkoke på svak varme i 35-40 min. (bruker du wok kan det ta lengre tid)
Krydrene skal ikke spises ! De er lette å se og pirke ut.

Mens kyllingretten surrer lager du raita.

Agurk Raita
6 dl. youghurt, vispet
13 cm. skrelt agurk som raspes
2 ss fersk mynte (eller 1 ss mintsauce)
1/2 ts. ristet malt spisskummin*
1/4 ts malt kayenne
1 ts salt
nymalt svartpepper.
Alt blandes. Spisskummin rister du ved å legge de hele frøene i en varm liten panne til de avgir duft. Da tas de ut og knuses i en morter. Har du ikke morter kan du bruke en plastpose som du banker på med kjevle f.eks.

La raitaen stå i kjøleskapet til servering. Brukes som dip ved siden av sterke retter, og serveres alltid med nan brød. (har du ikke tilgang på nan, som forøvrig er lett å bake selv, kan du til nød bruke pitabrød)

Ris
Bruk basmati eller jasmin ris. Slik ris skal alltid ligge en halvtime i vann før du koker den, og skylles i to/tre vann for å få bort det hvite ‘melet’ som gjør risen klistrete. Fyll på vann til ca. 2 fingerbredder over risen i kjelen. Salt litt. Tilsett f.eks. 2 ts gurkemeie for å farge risen gul. Gurkemeie er også bra for fordøyelsen.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply