Servings
4Ingredienser
700 g svin indrefilet
Grønnsaker:
1 brokkoli i buketter
100 g bacon i terninger
1/2 stangselleri i biter
16 stk. småløk. Skrelt
Til potetmos:
300 g mandelpotet
1 fedd hvitløk
2 dl melk
100 g smør
2 ss grov, fransk sennep
Til sausen:
1 dl portvin
2 dl rødvin
100 g smør
Fremgangsmеte
Kjøttet deles i 8 pene biter, kryderes med salt og pepper og stekes i panne til de fremdeles er litt saftige inni.
Grønnsakene forkokes i saltet vann, ca 2 min. på hver side.
Fres baconterningene i en varm panne, tilsett så grønnsakene. La det hele surre til det er ferdig.
Lage potetmos:
Poteter og hvitløk kokes møre, moses. Spe med melk og smør til passe konsistens.
Smak til med sennep, salt og pepper.
Lage sausen:
Portvin og rødvin kokes inn til det er 4 ss igjen i kjelen.
Pisk inn smør til det blir en saus-konsistens og smak til med salt og pepper, event også litt sukker.
Anrett potetpuréen midt på tallerken, legg to biffer oppå til hver. Grønnsakene legges på toppen av biffene. Ha en stripe av sausen rundt.