Servings
4Ingredienser
600-800g Svin Indrefilet
2 dl tørr hvitvin
Sukkererter
Timian, hakket
Hasselbach poteter:
(1-2 mellomstore poteter per person)
Litt revet ost
Smør
Paprikapulver
Fremgangsmеte
Skrell potetene og skjær snitt med 1-2 mm mellomrom slik at potetene henger sammen i bunnen.
Sett dem i en smurt ildfast form, krydre med salt, pepper, paprika og legg litt smør på hver.
Strø over ost og stek i ovnen på 180°C i ca. 40 min. til de er møre.
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det på alle sider i litt smør. Skru ned varmen og stek videre i 4-5 min, snu kjøttet av og til.
La kjøttet hvile i minst 5 min, før du skjærer det opp.
Kok ut pannen med vinen, og tilsett eventuelt sjyen fra kjøttet.
Hell sjyen over timian i et sausenebb.
Server med sesongens grønnsaker.