Innbakt karbonade med stekt ris

Innbakt karbonade med stekt ris

Servings

4

Ingredienser
4 plater butterdeig
2 dl kokt ris
2 ts finrevet frisk ingefær eller tørket
1 båt hvitløk
1 liten rød chilipepper
1 ss olivenolje
1 ts soyasaus
1 ts søt soyasausKjøttboller
400 g karbonadedeig
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 knivsodd kajennepepper
2 ts potetmel
1/2 dl vann eller kald buljong
olje til steking
I ovnen ved 200°C i ca 20 minutter

Til servering
2 store gulrøtter
1 persillerot
4 vårløk
2 dl oksebuljong /vann + fond)
2 ts maisennajevner

Fremgangsmеte
Tin butterdeigen og kjevle platene enkeltvis ut til kvadrater, ca 20 x 20 cm. Kok ca 1 dl langkornet ris. Bland risen med ingefær, finhakket hvitløk, renset og finhakket chilipepper.
Stek blandingen i olje et par minutter. Rør inn begge typene soyasaus. Avkjøl risen.
Bland karbonadedeig sammen med salt, pepper, kajennepepper og potetmel. Spe med væsken.
Form små kjøttboller og brun dem i olje. Avkjøl dem.
Rens grønnsakene og skjær dem i lange, tynne strimler. Forvell fire strimler vårløk raskt i kokende vann. Fordel risen på butterdeigplatene med kjøttboller over.
Samle deigen i toppen og bind dem sammen med en vårløkstrimmel.
Sett pakkene i en ildfast form og stek dem i ovnen på 200°C til de er gyldne.
Anrett grønnsakene med sjyen på varme tallerkener. Sett en butterdeigpakke midt i grønnsakene. Server pakkene til middag eller som en mettende kveldsrett.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite