Innbakt svinefilet

Innbakt svinefilet

Servings

4

Ingredienser
Ca. 1kg indrefilet, midtsykket er ideelt
1/2 ts salt
1/2 ts nykverner pepper
Ca. 10 tynne skiver spekeskinke
2 ss olivenolje
6-8 tomater
2-3 båter hvitløk delt i skiver
1 ss frisk koriander

Grønn saus:
1 bunt persille
(uten stilkene)
3 ss kapers
Saft av 1 sitron
5 ansjosfileter
1 liten løk
2 båter hvitløk
1 ss hvitvinseddik
1 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Fremgangsmеte
Gni fileten inn med salt og pepper. Pakk skinkeskivene rundt fileten og bind hyssing rundt med jevne mellomrom.

Legg fileten i en form og pensle med oljen. Skjær et kryss i tomatene, putt inn litt hvitløk og dryss hakket koriander over. Sett tomatene i formen sammen med kjøttet.

Sett steketermometeret inn i kjøttet og stek fileten på 175°C til termometeret viser ca. 60°C. Da er kjøttet rosa inni. La fileten hvile 15-20 minutter før den skjæres i skiver.

Bland alle ingrediensene til sausen, untatt olje, salt og pepper i en foodprocessor. Tilsett oljen mens maskinen kjøres på lav hastighet, og la sausen bli jevn og godt blandet. Smak til med salt og pepper og sett den kaldt til den skal serveres.

Fordel sausen på serveringsfat og legg filetskivene over. Stekte poteter og grønn salat smaker godt til.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply