Innbakt svinekjøtt i sursøt saus

Innbakt svinekjøtt i sursøt saus

Servings

4

Ingredienser
350 gram svinekjøtt (f.eks mørbrad eller svinefilet)
2 egg, lettpiskede
4 ss maizenna
olje til frityrsteking
1 gulrot i tynne skiver
1 løk i fine båter
160 gram ananas i biter
1/2 rød paprika i små biter
1/2 grønn paprika i biter
1 selleristilk i biter
75 gram søtsyltede kinesiske grønnsaker
3 ss hvitvinseddik
3 ss soyasaus
2 ss tomatpure
2 ss sukker
2 ss appelsinjuice
2 ts ekstra maizenna blandet med 1 ss vann

Fremgangsmеte
1. Gni kjøttet meed salt. Dypp alle kjøttbitene i egg og rull dem i maizenna. Stek så snart som mulig etter at kjøttet er dekket av maizenna eller blir bitene klebrig.
2. Varm oljen i en wok til middels temperatur og stek fire kjøttbiter om gangen i cirka tre minutter eller til de er gyllenbrune. La de renne av seg på litt kjøkkenpapir.
3. Hell ut alt unntatt 1 ss olje i woken og stek gulrot, løk og ananas i to minutter eller til gulroten er så vidt mør. Tilsett paprika, selleri og syltede grønnsaker og stek i to minutter til.
4. Bland eddik, soyasaus, tomatpure, sukker og rør i den siste maizennablandingen. Hell sausen over grønnsakene og rør til blandingen koker og tykner. Legg i kjøttet og dekk med saus hvis du ønsker det. Serveres straks med nykokt ris.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply