Italiensk kyllinggryte

Italiensk kyllinggryte

Servings

4

Ingredienser
6 kyllinglår
1 løk
1-2 båter hvitløk
olivenolje til steking
1 dl tørr hvitvin (evt. litt presset sitron)
2 bokser hermetiske tomater (à 400 g)
1 ts oregano
50 g hermetisk kalkunkinke evt. annen skinke
100 g frisk sjampinjong
10 sorte olivener (steinfrie)
salt og pepper
litt revet parmesan eller annen ost

Fremgangsmеte
Del over kyllinglårene ved leddet og brun dem i en stekepanne. Hakk løk og hvitløk og fres det i en gryte i olivenolje til løken er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk hermetiske tomater og ha dem i gryten sammen med oregano. Legg i de ferdig brunede kyllingbitene i gryten og la dem trekke i ca. 30 minutter eller til de er gjennomkokt.

Del kalkunskinke i terninger og sjampinjong i båter. Ha skinke, sjampinjong og sorte olivener i gryten. Smak til med salt, pepper og evt. oregano. La det småkoke et par minutter til alt er varmt. Server kyllinggryten med pasta eller på norsk manér med kokte poteter. Litt revet ost over er uansett godt.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite