Jamies blåskjell med søt purreløk

Jamies blåskjell med søt purreløk

Servings

4

Ingredienser
3 halvstore purreløk, vasket og grovhakket
3 fedd med hvitløk, finhakket
olivenolje
2 smørbiter
½ glass med marsala, Bristol cream eller hvitvin
I underkant av 1,5 dl matfløte
1,1 kg blåskjell – vask dem godt
en god håndfull persille, grovhakket
salt
nykvernet sort pepper

Fremgangsmеte
Stek purren og hvitløken i en god slant olivenolje og smøret. Bruk en stor kasserolle/dyp panne. Etter fem minutter bør de være myke og blanke og med en søt smak. Hell i et halvt glass vin, skru opp varmen la det koke i ett minutt til alkohollukten har gått bort.

Tilsett fløten, la blandingen koke opp igjen, og tilsett blåskjellene. Kok med et lokk på til alle blåskjellene har åpnet seg. De som forblir lukket, forkaster du. Når blåskjellene er ferdigkokt, rører du inn persillen og smaker til med salt og pepper.

Server i en stor bolle med noen brødskorper.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite