Jamies fiskeform

Jamies fiskeform

Servings

4

Ingredienser
½ kg torsk
et stykke røket kolje

Saus:
1 løk
1 gulrot
olivenolje
¼ l fløte
2 håndfuller reven cheddarost
2 ts Colmans sennep
salt
pepper
hakket bredbladet persille
sitronsaft

5 store poteter til potetmos
olivenolje eller smør
salt
pepper
reven muskatnøtt

2 egg
3 store håndfuller babyspinat

Fremgangsmеte
Jamie bruker torsk og kolje og lager en skikkelig god fiskemiddag med potetmos.

Skjær løken fint. Skrap gulroten og skjær den fint. Stek løk og gulrot blanke i litt olivenolje. Krydre med salt og pepper.
Når gulrot og løk er blitt bløte, tilsett fløte og varm til kokepunktet. Ta av varmen og tilsett osten. Når osten er smeltet, tilsettes sennep, salt og pepper, persille og sitronsaft. Rør rundt.

Skrell potetene og skjær dem i terninger. De skal koke i tils. ca 10 min. Når potetene har kokt i to minutter, legges eggene hele ned til potetene. Plasser et dørslag over potetgryten og damp spinaten i ett minutt.
Når spinaten er ferdig, presses vannet av. Når potetene er ferdige, hell vannet av, og mos dem lett. Tilsett litt olivenolje eller smør, salt og pepper og litt reven muskat.

Skjær fisken i biter. Legg stykkene i en ildfast form og fordel de røkete og ikke røkete stykkene og spinaten. Skjær eggene i båter og legg dem sammen med fiskestykkene. Hell sausen ut over hele retten. Til slutt fordeles potetmosen lett utover det hele. Formen settes i en 230 grader varm ovn på øverste rille og stekes i 25 min. eller til potetmosen er gylden.
Man kan tilsette kamskjell, reker eller krabbe til retten.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite