Jamies havabbor med fennikel og oliven

Jamies havabbor med fennikel og oliven

Servings

8

Ingredienser
8 x 200-225 grams havabborfileter
2 håndfuller lilla og grønn basilikum og bladpersille
fin extra virgin olivenolje
1 eller 2 fennikel, delt i to og skåret i biter
2 fedd med hvitløk, skrelt og delt i små biter
4 store håndfuller med grønne og røde rødbetblader, stilkene skåret i små biter
Maldon salt, havsalt

Sausen:
Et fedd hvitløk, skåret i små biter
4-6 ansjosfileter
4 store spiseskjeer extra virgin olivenolje
2 store håndfuller små, sorte oliven, steinene fjernes
100 ml matfløte
En håndfull bladpersille, grovhakket

Fremgangsmеte
Legg bakepapir på et stekefat og smør det inn med olivenolje. Skjær innsnitt i fiskefiletene (cirka halvveis gjennom) og fyll disse innsnittene med de ferske urtene. Plasser fisken på stekefatet og dekk fiskefiletene med noen slanter olivenolje.

Stek fennikel og hvitløk med en klype salt i en god slant olivenolje til de er blitt myke og har fått litt farge. Tilsett rødbetbladene og en ny klype salt og kok til stenglene er blitt myke.

For å lage sausen steker du hvitløk og ansjons i olivenolje til de er myke. Hakk halvparten av olivenene, mens den andre halvparten lar du være hele. Tilsett i hvitløks- og ansjonsblandingen. Stek videre i ett minutt. Ta vekk fra varmen, og tilsett fløten og persillen. Krydre til med pepper og litt mer olivenolje.

Server fisken og grønnsakene med den varmen sausen over.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite