Jamies klissete sjokoladekake

Jamies klissete sjokoladekake

Servings

6

Ingredienser
200 gram sukker
200 gram smør
200 gram selvhevende hvetemel, siktet
en toppet teskje bakepulver
3 store egg, helst fra frittgående høner
3 toppede spiseskjeer kakao
en håndfull mandelflak
100 gram kokesjokolade i biter

Sjokoladesaus:
100 gram god kokesjokolade
100 gram melis
100 gram smør
4 spiseskjeer melk

Fremgangsmеte
Varm opp ovnen til 180 grader celsius. Rør sukker og smør til det blir hvitt og luftig. Sikt melet og bakepulveret inn i smørblandingen. Tilsett eggene og bland alt sammen.

Deretter tar du kakaopulveret og blander med 8 spiseskjeer varmt vann i en kopp eller lignende til det blir glatt og jevnt.

Bland sjokoladeblandingen, mandelflakene, og bitene med kokesjokolade forsiktig inn i kakerøren. Hell røren i en smurt bakeform og fordel den jevnt utover. La den stå i ovnen i 18 til 20 minutter. I mellomtiden lager du sjokoladesausen. Smelt ingrediensene i en bolle som står over småkokende vann i en kjele. Rør til de er godt blandet. Når kaken er ferdig, ta den ut av ovnen og hell over sjokoladesausen mens kaken fremdeles er varm.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply