Jamies ovnsbakte frukt med mascarpone-krem

Jamies ovnsbakte frukt med mascarpone-krem

Servings

4

Ingredienser
6-7 vaniljestenger
1 kg sukker
Årstidens frukt: Jordbær, Pærer, Kirsebær, Rabarbra, Ferske fikner, Fersken, Aprikoser
Mascarpone

Fremgangsmеte
VANILJESUKKER
Tilberedning: Skjær vaniljestengene i små biter og kjør dem raskt i foodprosessor. Hell på sukkeret raskt og kjør foodprosessoren igjen med “av-og-på-teknikk”.

Sikt sukkeret forsiktig gjennom et dørslag. Kjør sukkeret og vaniljen i foodprosessoren igjen til vaniljen er helt finmalt. Sikt igjen.

OVNSBAKT FRUKT
Tilberedning: Rens jordbærene. Skrell pærene, ta ut kjernehus og press sitron over. Ta stenene ut av kirsebærene, kutt rabarbra i skiver. Skjær gjennom ferskenene og aprikosene, vri og ta ut kjernene. Skjær et dypt kryss i fikenene.

Strø 4-5 spiseskjeer av vaniljsukkeret over frukten og hell litt konjak eller søt hvitvin over.

Ovnstid: ca 15 minuter i 250 grader (til frukten er blitt myk).

MASCARPONE-KREM
Tilberedning: Visp mascarpone (italiensk fløteost) myk med 1 1/2 spiseskje av vaniljsukkeret. Mascarpone kan erstattes med crème fraîche eller philadelphia-ost, vispet sammen med litt kremfløte.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite