Jamies pasta med muslinger

Jamies pasta med muslinger

Servings

6

Ingredienser
500 g pasta (linguine)
muslinger
1 pakke pancetta i tynne skiver (el. røkt bacon)
2 fedd hvitløk
2 glass hvitvin
1 chili
olivenolje
salt pepper
1 bunt bredbladet persille

Fremgangsmеte
Pastaen kokes i lettsaltet vann. For at den ikke skal klistre, kan man helle litt olje i vannet.
Muslingene renses – de som er åpne kastes. Pancettaen skjæres på tvers et par steder og stekes til gylden i en stor gryte.

Hvitløken skjæres i tynne skiver og legges i gryten. Når hvitløken er gylden, tilsettes muslingene. Dryss chilien over og tilsett vinen. Skru ned varmen. Rist muslingene over til den ene siden av gryten, så det blir plass til pastaen. Hell litt olivenolje i skyen. Pastaen legges ned i gryten og vendes i skyen. Krydre med litt salt og pepper hvis det er nødvendig.

Hakk persillestilkene fint og bladene grovt, og dryss det over retten. Til slutt vendes det hele forsiktig så muslingene ikke faller ut av skallene.

Legg lokk på, så retten holder seg varm til den skal serveres.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply