Jamies pizza

Jamies pizza

Servings

4

Ingredienser
Til deigen:
1 kg hvetemel
2 teskjeer salt
3 x 7 gram poser med tørrgjær
30 gram sukker
ca. 6 dl. lunkent vann
2 spiseskjeer olivenolje

Til pizzafyll:

Tomatsaus: For å dekke åtte pizzabunner; Hakk åtte tomater, men unngå ”kjernen”. Fjern frøene, legg bitene i kjøkkenpapir og kryst ut en del av tomatsaften. Dryss litt oregano i, og bland inn noen spiseskjeer olivenolje.

Forskjellige ingredienser å ha på pizzaene kan være:
fersk mozarella i skiver
ruccolasalat
parmesan
oliven
soltørkede tomater
artisjokkhjerter
prosciuttoskinke
panchetta (bacon)
interessante oster – her er det bare å bruke fantasien!

Fremgangsmеte
Oppskriften gir åtte pizzaer.

Tøm melet på kjøkkenbenken eller i bolle hvis du har dårlig plass. Bruk fingrene til å lage et søkk i midten av melet. Hell i det lunkne vannet i midten av melet og tilsett sukker, salt og tørrgjær. Lag sirkulære bevegelser med en gaffel fra midten og utover slik at du får stadig mer mel med i gjær-blandingen til alt er blandet. Da skal det begynne å se ut som en deig du kan kna og arbeide med med hendene til den er glatt og fin. Dette skal ta ca. 4 minutter

Rull deigen til en pølse og del den opp i åtte eller ti biter, alt etter hvor store pizzaer du ønsker.

Ha litt mel på kjøkkenbenken og kjevl ut hver bit til de har en tykkelse på tre ølbrikker. De trenger ikke å være helt runde – de skal se hjemmelagede ut.

Plasser pizzaen på sølvfolie som har litt olje og mel på seg. Strø litt mel på pizzaen og plasser en ny bunn oppå den første. Strø litt mel på denne og plasser en ny bunn oppå. Fortsett til alle pizzabunnene er stablet oppå hverandre. Disse kan fryses ned i et par måneder, de kan settes I kjøleskapet, eller de kan stekes med en gang.

Tilsett de ingrediensen du har lyst på – det enkle er ofte best – og stek pizzaen på sølvfolie på en rist øverst i ovnen på høyest muligh temperatur i fire – fem minutter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply