Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner

Jamies skinkesteik med potetmos og snittebønner

Servings

4

Ingredienser
Til steken:
1 lår eller skulder av gris
3 spiseskjeer fennikelfrø
3 spiseskjeer korianderfrø
en god klype tørket chilli
havsalt og nykvernet sort pepper
extra virgin olivenolje
1 hvitløk med skall på feddene
en god håndfull fersk salvie
en god håndfull fersk rosmarin

Til potetmos:
8 store poteter, skrelt og delt i biter.
2,5 dl matfløte
3 store klumper med smør
salt og nykvernet sort pepper
en god klype muskat (valgfritt)

Tomater og grønne snittebønner
750 gram grønne snittebønner skåret diagonalt i fem cm lange biter
2 fedd hvitløk, finhakket
et par gode slanter extra virgin olivenolje
1 boks hakkede tomater
salt og nykvernet sort pepper

Fremgangsmеte
Spør hos slakteren om han kan fjerne svor og bein fra svinelåret. For å lage det sprøstekte svoret, del svoren i to deler og skjær innsnitt over hele på begge. Støt halvparten av fennikelfrøene og halvparten av korianderfrøene, chillien og en klype salt i en morter. Strø krydderblandingen over svoren og avslutt med en ny god klype salt. Hell litt olivenolje over svoret og stek i ovnen på 220 grader celsius på en rist med et fat under, som tar i mot fettet, til de er veldig sprø. Del på kryss og tvers når de er ferdige.

Hakk resten av fennikel- og korianderfrøene sammen med en god klype salt. Dryss over på begge sidene av svinesteken, og avslutt med nykvernet sort pepper. Plassér steken og hvitløksfeddene i et stekefat. Hell over godt med olivenolje.

Støt rolig salvien og rosmarinen i morteren til de har avgitt aromaen sin. Tilsett fire spiseskjeer olivenolje. Hell denne smaksoljen over steken og gni inn urtene over hele kjøttstykket. Stek i ovnen på 200 grader celsius i fire til fire og en halv time.

Potetmos
Kok potetene i salt vann til de er myke. Hell av vannet og mos potetene til du har en jevn mos. Tilsett fløte, smør, krydder og muskat og bland godt.

Grønnsakene:
Damp bønnene i et foliedekket dørslag over potetene mens disse koker eller forvell dem i kokende salt vann til de er møre. Mens de koker, lag tomatsaus ved å steke hvitløken i olivenolje, tilsett tomatene og la det koke opp.

Tilsett litt salt og pepper og la det småkoke i omtrent 15 minutter til du har en tykk tomatsaus. Krydre etter egen smak.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply