Jamies sorbet med pasjonsfrukter og campari

Jamies sorbet med pasjonsfrukter og campari

Servings

4

Ingredienser
¼ l (200g) sukker
¼ l vann
15 modne (rynkete) pasjonsfrukter
1 vinglass Campari

Fremgangsmеte
Sett et fat i fryseren et par timer før sorbeten skal lages.

Hell like deler sukker og vann opp i en gryte og varm det opp til kokepunktet. La blandingen koke i tre minutter. Når blandingen er blitt klar, settes sukkerlaken til avkjøling.
Del pasjonsfruktene i to og skrap kjøttet ned i en bolle. Pisk det godt med en gaffel, så saften kommer ut.

Når sukkerlaken er helt kald, blandes fruktmassen i gryten og Camparien tilsettes. Halvparten av blandingen presses gjennom en sil, slik at det blir færre kjerner i den ferdige sorbeten.

Hell sorbeten i det iskalde fatet og sett det tilbake i fryseren. Etter en time tas sorbeten ut av fryseren og piskes med gaffel slik at det kommer luft inn i sorbeten. Sett den tilbake i fryseren og la den stå til den skal serveres.

Sukkerlaken kan brukes som basis for sorbet med epler, pærer, ferskener, grapefrukter, sitroner osv.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite