Jamies sushi

Jamies sushi

Servings

4

Ingredienser
4 dl sushi-ris
4,5 dl vann
6 spiseskjeer risvineddik
2 spiseskjeer sukker
2 teskjeer salt
en pakke med nori – flak av sjøgress og tang – delt i to
syltet ingefær
wasabi
soyasaus

Til fyllet:
vårløk
enokisopp
rå laks
rå tunfisk
agurk

Fremgangsmеte
Vask risen godt og sil vekk vannet. Dekk med den målte vannmengden (4,5 dl), og kok opp. Dekk risen og la den småkoke i 12 minutter. Ta vekk fra varmen, og la risen stå i fem minutter med lokket på. I mellomtiden varmer du opp risvineddiken, sukker og salt til sukkeret er oppløst, og la det kjøles ned.

Legg risen på et fat så den kjøles ned. Når risen er kald legger du den i en bolle sammen med eddikblandingen og rører sammen med en tresleiv.

Legg et halvt nori-flak med den skinnende siden ned på ene siden av en rullematte. Dypp hånden din i kaldt vann, og legg raskt en håndfull ris i en linje på langs på nori-flaket. Bruk fingrene til å gjøre risstripen flatere, vannet sørger for at risen ikke fester seg til fingrene. Nøkkelen er å gjøre dette raskt. Risen skal ikke dekke hele tang-flakets bredde.

Legg det fyllet du ønsker i midten av risen. Bruk rullematten til å lage en sushi-rull ved å klemme rullematten til en sigarform. Øvelse gjør mester!

Skjær sushi-rullene i deler på rundt 2,5 cm, snu dem slik at risen vender opp, og server med ingefær og wasabi blandet med soyasaus.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite