Jamies svinestek med ferskenfyll

Jamies svinestek med ferskenfyll

Servings

4

Ingredienser
1,5 kg svinekam uten bein
ferske timianblader
en hvitløk
200 gram smør
2 hermetikkbokser med fersken, fjern laken
salt
nykvernet sort pepper
15 skiver pancetta, bacon eller parmaskinke
1 glass hvitvin
litt mel

Fremgangsmеte
Sett ovnen på 220 grader. Skjær svoren i tynne striper med ca. 1 cm mellomrom. På andre siden av steken lager du et hulrom til fyllet. Innsnittet skjærer du på langs av hele svinekammen, fra midten og ut mot den ene siden. La det være ca. en centimeter igjen på hver ende, slik at fyllet ikke faller ut.

Bruk halvparten av timianen, et hakket hvitløksfedd, og mos sammen med smøret og den ene boksen med fersken. Tilsett salt og pepper. Putt fyllet i lommen du har laget i steken og brett tilbake på plass.

Legg pancettaskivene (evt bacon eller parmaskinke) på tvers over hele steken. Svoren skal være udekket. Bind steken på tre – fire steder slik at alt holdes samlet. Legg steken i stekefatet med svoren opp, og legg resten av hvitløksfeddene (med skall), fersknene og timianen i stekefatet og hell i glasset med hvitvin (Men ikke hell vinen på svoren). Smør litt salt og olivenolje utover svoren.

Steken tar ca 1 time i ovnen til svoren er sprøstekt og gyllen. Når den er ferdig, legger du steken og fersknene på et fat hvor den hviler i 15 minutter, mens du lager sausen. La stekesjyen stå litt, og fjern fettet. Sett stekefatet over sterk varme. Mos hvitløksfeddene og lag saus med mel, vin og et glass vann eller buljong. La det småkoke i noen minutter. Tilsett evt ekstra sjy fra steken. Sjekk konsistensen og hell over steken.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite