Jans levergryte

Jans levergryte

Servings

2

Cook

1 hr 30 min

Ingredienser
ca 500g okse, kalv eller lammelever
1 løk
1/2 purre eller 1-2 vårløk
2 gulerøtter
2-4 fedd hvitløk
2-3 dl fløte
2-3 dl kjøttkraft/buljong
smør eller olje til steking
timian
salt
pepper

Fremgangsmеte
Rens og skjær opp leveren i terninger
Krydre leveren godt med salt og pepper,
Brun den lett i smør eller olje i en stekepanne og ha den over i en kasserolle.
Rens og kutt grønnsakene i passe stykker.
Brunes i stekepanne til løken er gylden
Ha grønnsakene over i kasserollen sammen med leveren
Bruk restene i stekepannen til å lage en brun saus. Bruk halvt om halvt med kraft/buljong og vann.
Sil om nødvendig sausen over i kasserollen.
Sett kasserollen over middels varme og småkok i ca 15 min.
Smak til med timian, salt og pepper
Om nødvendig has mer kraft/buljong i for å sikre at retten ikke blir for tjukk.

Serveres med kokte poteter eller potetmos og tyttebærsyltetøy.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite