Japansk Sushi med laks

Japansk Sushi med laks

Servings

4

Ingredienser
250 g sushi ris
2 ss riseddik
1/2 ts salt
1/2 ss sukker
400 g laksefilet
1 gl wasabi-powder
1 gl syltet ingefær
1 fl japansk soya saus

Tips:
Til sushi kan du bruke tunfisk, makrell, steinbit, kamskjell, scampi og hoki gay. Det er viktig at råvarene er ferske.

Fremgangsmеte
Kok risen etter anvisning på pakken. Ha den kokte risen over i en flat bolle/kjele og tilsett riseddik, sukker og salt. Rør raskt rundt. Avkjøles med en fuktig klut lagt over.

Laksen skjæres i tynne skiver (røkelaks tykkelse), og kuttes i biter på størrelse med en pekefinger.

Bland wasabi-powder med litt vann (ca. 2 ss) og rør om.

Form risen til boller på størrelse med en tommeltott (dypp fingrene i vann før du jobber med risen, så kleber den ikke).

Legg en laksebit på hver risbolle. Anrett på et fat med wasabi i midten. Hell Soyasaus og ha syltet ingefær i små skåler.

Smør litt wasabi på sushien, dypp den i soya og legg på en skive syltet ingefær. Velbekomme.

Kilde: Meny

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite