Servings
8Ingredienser
Sukkerbrød:
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 ½ dl) hvetemel
1 ts bakepulver
Mandelbunn:
75 g mandler
75 g melis
2 eggehviter
Kakekrem:
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
4 dl melk
150 g smør
Fyll og pynt:
1 boks hermetiske ferskner eller aprikoser
5 dl kremfløte
marsipan til lokk (ca. 500 g)
røde cocktailbær ofg grønn pyntegelé
Fremgangsmеte
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.
Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter.
Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna i en tykkbunnet kjele. Spe med melk over middels varme. Rør hele tiden til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne en stund i fryseren.
Del sukkerbrødet i to og dynk lett med saft fra ferskenboksen. Dynk også mandelbunnen. Legg mandelbunnen nederst, ha på halvparten av ferskenene (delt i biter) og kakekremen. Fortsett med sukkerbrød, resten av ferskenen, pisket krem og sukkerbrød. Dekk topp og sider med krem og ha på marsipanlokk. Pynt for eksempel med «kristtorn» som du lager med røde cocktailbær og grønn pyntegelé.
No Comments