Julens festbløtkake

Julens festbløtkake

Servings

8

Ingredienser
Sukkerbrød:
6 egg
180 g (2 dl) sukker
180 g (3 ½ dl) hvetemel
1 ts bakepulver

Mandelbunn:
75 g mandler
75 g melis
2 eggehviter

Kakekrem:
4 eggeplommer
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker
1 ss maisenna
4 dl melk
150 g smør

Fyll og pynt:
1 boks hermetiske ferskner eller aprikoser
5 dl kremfløte
marsipan til lokk (ca. 500 g)
røde cocktailbær ofg grønn pyntegelé

Fremgangsmеte

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 45 minutter.

Mal mandlene. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Stek i smurt form, 22-24 cm. i diameter, ved 160 °C i 25-30 minutter.

Rør sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og maisenna i en tykkbunnet kjele. Spe med melk over middels varme. Rør hele tiden til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne en stund i fryseren.

Del sukkerbrødet i to og dynk lett med saft fra ferskenboksen. Dynk også mandelbunnen. Legg mandelbunnen nederst, ha på halvparten av ferskenene (delt i biter) og kakekremen. Fortsett med sukkerbrød, resten av ferskenen, pisket krem og sukkerbrød. Dekk topp og sider med krem og ha på marsipanlokk. Pynt for eksempel med «kristtorn» som du lager med røde cocktailbær og grønn pyntegelé.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply