Julepostei

Julepostei

Servings

8

Ingredienser
500 g lever
250 g spekk
1/2 løk
2-3 ansjosfileter
1-2 ss ansjoslake
1 dl hvetemel
2 egg
2 dl fløte
2 ts salt
ca. 1/2 ts pepper
1/2 ts malt ingefær
1 ts knust timian

Fremgangsmеte
1. Rensk og skjær lever i store terninger, spekk skjæres i små terninger. Forvell lever og spekk i kokende vann i ca. 3 minutter. Mal lever og spekk minst én gang sammen med løk
og ansjos. Eller kjør alt sammen i en hurtigmikser eller food professor. Bland inn resten av ingrediensene.

2. Smør en form som rommer ca. 1,5 liter. Hell røren i formen. Stek i ovn
ved 175 C i vannbad ca. 1 time.

3. Kontroller om posteien er stekt med et
steketermometer, det skal vise 76 C i kjernen.

4. La posteien bli kald i formen, pynt med
f.eks. oliven og sylteagurk. Glaseres med avkjølet, nesten stivnet aspic. Settes kjølig til aspicen har stivnet.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply