Servings
8Ingredienser
1 juleskinke
Ferdig saltet og røkt juleskinke selges med eller uten ben. Uten ben veier skinken mellom 1 og 3 kilo. Større skinker med ben veier mellom 3 og 5 kilo.
Sennepsglasur
6 ss sennep
2 eggeplommer
1 ss potetmel
ca. 1 dl strøkavring
Konjakkglasur
3 ss sterk, grov sennep
1 eggeplomme
1 ss konjakk
1 ss frisk finhakket estragon – eller tørket
1 ss finhakket søt sylteagurk
brunt sukker
Fremgangsmеte
1. Pakk skinken i aluminiumsfolie og stikk steketermometer i.
2. Legg den i langpannen ved 125 grader.
3. Når steketermometeret viser 72 grader, er den ferdig.
Juleskinken kan også trekke i vann i kjele med steketermometer og samme kjernetemperatur. Kan oppbevares i kjøleskap omtrent en uke.
En skinke på 3 kilo tar ca. 3 timer. 4 1/2-5 timer for en 5 kilos skinke.
Ønsker du glasur lages den slik:
1. Ta bort eventuell svor fra den ferdig kokte skinken.
2. Bland sammen ingrediensene bortsett fra sukker og gni den svorløse skinken inn med dette.
3. Dryss med brunt sukker. Stek pent gyllen i ovn.