Juletorsken

Juletorsken

Servings

4

Ingredienser
2-3 kg torsk*** 3-4 L. vann*** Ca. 3 dl salt***1 sitron eller litt eddik*** Litt helpepper
2 laurbærblad

Til lever:
1 stor torskelever
ca. 1 dl. fiskekraft eller vann
2-3- ts. salt
Eddik pepper og laurbær

Til rogn:
1 stor rogn
1/2 l vann
2 ts. salt

Fremgangsmеte
Fisken vaskes, og skrubbes innvendig slik at det ikke er noe blod eller hinner tilbake. Skyll fisken i kaldt vann, slik at den er fast og hvit i kjøttet. Skjær fisken i skiver med ca. 2 cm. tykkelse. Hodet klyves og kokes helst i en kjele for seg- (hodet trenger litt lengre tid enn fisken). Kok opp vann, salt og krydder. Bitene i vannet trekkes uten å koke til kjøttet løsner fra bena.

LEVER:
Renses for skinn og blodårer. Fond(Vann-krydder mv.) kokes opp. Lever i passe små biter trekkes i 5-10 min (ikke bruk for mye veske).

ROGN:
Skylles i kaldt vann. Pakkes i klede eller matpapir slik at den holder seg hel. Trekkes i vannet i 15-20 min renses for hinner og skjæres i biter. Legges forsiktig på et langfat og serveres med kokte poteter, gulerøtter og evt agurksalat. Kaldt smør eller persillesmør helles over.

Server med en god rødvin.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite