Kålstuing

Kålstuing

Servings

4

Ingredienser
ca. 3/4 kg. hodekål

Hvit saus av:
2 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk (eller 3 dl melk og 1 dl kålvann)
3/4 ts salt
litt reven muskatnøtt

Kruspersille

Fremgangsmеte
Hodekålen skjæres i skalker som kokes så vidt mør i lettsaltet vann. Vannet helles av, kålen snittes og tas over i den ferdige hvite sausen. Hvit saus tilberedes ved å smelte smør, røre i mel og spe med melk. La sausen koke godt opp under konstant omrøring. Smak til med salt og pepper. Etter at kålen er tatt over i sausen, gis den et oppkok. Serveres med finklippet kruspersille over. Tradisjonelt er stuet kål en selvfølge ved siden av kjøttkaker i brun saus. Videre er det herlig med stuet kål til røkt skinke, til spekeskinke og til karbonader.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite