Kalvefrikasse med spede grønnsaker

Kalvefrikasse med spede grønnsaker

Servings

4

Ingredienser
1 kg kalvekjøtt (evt. lam)
(fra bryst, bog eller lår)
2 laurbærblader
Hel hvit pepper
1 løk
Grønnsaker:
4 persillerøtter,
8 stjerneløk
4 små gulrøtter
2 purre
Sukkererter
Aspargesbønner eller frisk asparges etter sesong.
Saus:
2 ss meierismør
1 dl hvetemel
6 dl kraft fra koking av kjøtt
2 dl kremfløte
Salt og hvit pepper fra kvern.
Dryss:
Hakkede riske urter f eks. persille og gressløk

Fremgangsmеte
Skjær kjøttet i passende stykker og sett det over til koking i en kjele med rikelig kaldt vann. Kok opp og skum av. Hell av vannet. Hell over nytt kaldt vann. Kok opp og skum av.Tilsett laurbærblad, hel pepper og løk i små båter. Gjør i stand grønnsakene til frikasseen. Legg grønnsaksrester i kjøttkjelen. La kjøttet syde (trekke) 1 – 1 ½ time. La grønnsakene koke knapt møre i kjøttkraften de siste minuttene av kjøttets koketid.Ta av 6 dl kraft.
Smelt smør og tilsett mel, spe med varm kraft til sausen. Kok opp og la det putre ca. 30 minutter. Sil sausen og tilsett fløte. La sausen småkoke ca. 10 minutter før servering.
Server frikasseen fra en pen form. Legg kjøttet i og anrett grønnsakene rundt/over. Slå over sausen og dryss på kryddergrønt.
Ha rikelig med kokte nypoteter til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite