Servings
4Ingredienser
Ca. 1 ½ kg kalvekam
2 ts salt
2 ss smør
2 dl fløte
ca. ¾ l kalvekraft
evt. litt rømme eller brun ost
Fremgangsmеte
1. Tørk av kjøttet med en ren klut oppvridd i varmt vann. Pensle kjøttsiden med 1 ss mykt smør. Legg kjøttet i stekepannen og sett den i ovnen ved 200 °C. Skru termostaten ned til 160 °C og la kjøttet stå ca. ½ time.
2. Dryss salt over kjøttet og spe med fløte og kraft. Drypp kjøttet av og til, til det er ferdig stekt.
3. Sil sjyen opp i en kjele og la den koke inn til den er passe tykk. Ha i smør, visp inn litt rømme eller et par skiver brunost.
4. Skjær fileten fra benet, skjær den i skiver og legg den tilbake på benet. Server kalverygg sammen med dampet grønnkål eller spinat, rosenkål, erter eller blomkål.