Kamskjellgratinert makrell

Kamskjellgratinert makrell

Servings

4

Ingredienser
600 g makrellfilét
salt og pepper
Panering:
200 g kamskjell
50 g frisk dill
400 g loff uten skorpe
4 ss griljermel
50 g margarin
1 hvitløkbåt
1 sjalottløk
1 ts sterk sennep, dijon
1 ts vanlig sennep
5 egg

Tradisjonelt brukes en rømmesaus til stekt makrell.

Rømmesaus:
1 dl rømme
litt gressløk

Fremgangsmеte
Sett stekeovnen på 200 grader. Ha alle ingrediensene til paneringen i en foodprosessor og kjør den til blandingen er jevn. Dryss litt salt og pepper på filétene. Fordel paneringen jevnt over filétene på kjøttsiden. Legge dem i en smurt ildfast form.

Stekes i stekeovn, 10 minutter ved 200 grader. Server med ris og kokte grønnsaker.
Ha rømmen i pannen når fisken er brunet.
Skru ned varmen og la fisken surre til den er ferdigstekt.
Strø over finhakket gressløk.
Rømme kan også smaksettes med revet pepperrot, 1 ss pr. dl rømme og serveres ved siden av fisken. Denne passer godt til kokt makrell.

Tips
Når du koker ris:
Surr litt løk og ev. hvitløk i olje til den blir blank. Tilsett vann med fiskebuljong-terning, litt finhakket gressløk, hvit pepper og risen. Kok risen til den er ferdig.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply