Karamellkake

Karamellkake

Servings

1

Ingredienser
Bunn:
6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Karamellsaus:
100 g sukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Fyll og pynt:
4 dl kremfløte
Karamellsaus
2 bananer, i skiver
Ristede mandelskiver

Rund kakeform, 26 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 30 minutter

Fremgangsmеte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt og melstrødd form. Stek sukkerbrødet. Prøv om sukkerbrødet er ferdig ved å stikke en tynn trepinne midt i kaken. Kaken er ferdigstekt hvis pinnen er tørr når den tas opp igjen.
Brun sukkeret i en kjele. Spe med fløten og la sausen koke ca. 5 minutter. Tilsett vaniljesukker. Avkjøl sausen. Visp fløten til luftig krem. Bland halvparten av kremen med halvparten av karamellsausen.
Del sukkerbrødet i to lag og dynk med 3-4 ss melk. Fyll kaken med karamellkrem og bananskiver.
Legg på toppen og dekk hele kaken med vispet kremfløte. Pynt kaken med resten av karamellsausen og mandelskiver.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite