Karamellkake

Karamellkake

Servings

1

Ingredienser
Bunn:
6 egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 1/2 ts bakepulver

Karamellsaus:
100 g sukker
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker

Fyll og pynt:
4 dl kremfløte
Karamellsaus
2 bananer, i skiver
Ristede mandelskiver

Rund kakeform, 26 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 30 minutter

Fremgangsmеte
Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt forsiktig med en slikkepott. Hell røren i smurt og melstrødd form. Stek sukkerbrødet. Prøv om sukkerbrødet er ferdig ved å stikke en tynn trepinne midt i kaken. Kaken er ferdigstekt hvis pinnen er tørr når den tas opp igjen.
Brun sukkeret i en kjele. Spe med fløten og la sausen koke ca. 5 minutter. Tilsett vaniljesukker. Avkjøl sausen. Visp fløten til luftig krem. Bland halvparten av kremen med halvparten av karamellsausen.
Del sukkerbrødet i to lag og dynk med 3-4 ss melk. Fyll kaken med karamellkrem og bananskiver.
Legg på toppen og dekk hele kaken med vispet kremfløte. Pynt kaken med resten av karamellsausen og mandelskiver.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply