Karamellpudding

Karamellpudding

Servings

6

Ingredienser
180 g sukker
7 1/2 dl melk
1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
3 ss sukker
6 egg
Dessuten pisket krem og evt. bær og mynteblader til pynt.

Fremgangsmеte
I VANNBAD I STEKEOVN: ca. 10 minutter ved
200 grader.
Evt: 1 ½ -2 timer ved 125 grader.

Bruk en brødform ca. 1 ½ l. Ha sukkeret i formen og sett den over middels varme på plate. Smelt sukkeret til karamell. Vend på formen nåog da så den blir lasert. Del vaniljestangen på langs. Skrap ut frø. Kok
opp melken med stang og frø. Ta kjelen av varmen. Ta opp stangen. Pisk sammen eggene og bland dem ned i den varme melken. Sil blandingen og hell den i den glaserte formen. Stett langpannen i forvarmet ovn. Sett
inn puddingformen og hell kokende varmt vann i langpannen. Skal rekke 2-3 cm opp på formen. Senk varmen til 125 grader etter 10 minutter. La puddingen stå i ovnen til den er ferdig.

Bør stå kaldt over natten. Hvelv så puddingen over på
fatmed kanter. Server med pisket krem.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite