Kavarma (Bulgaria)

Kavarma (Bulgaria)

Servings

4

Ingredienser
1 del lammekjøtt
1 del løk
1 del paprika
(hvor mye kommer an på hvor mange du skal lage til)
1/2-1 kopp olivenolje
1-2 kopper hvitvin
4-5 ts paprikapulver
salt og pepper
persille

Fremgangsmеte
Poenget med denne retten er at det er sjyen fra kjøttet, løken og paprikaen som skal være fremtredende i smaken, hvitvinen gjør det hele perfekt!

Stek først kjøttet og hell over litt vann, vær sparsom med salt og pepper, kok til det er skikkelig mørt.
Stek løk og paprika mørt, gjerne store biter.
Krydre med paprika.
Ha så kjøttet og litt av sjyen, akkurat nok til at det dekker det hele, la det så koke inn.
Ha i hvitvinen, og ha alt sammen i terrakotta.krukker med lokk, og sett inn i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter.

Løken og paprikaen vil da ha laget en deilig, fyldig saus, hvitvinen setter en egen spiss på det hele, server nå med en litt mørk, fyldig rødvin (perfekt med Bulgarsk rødvin, gjerne Mavrud eller Sophia), ris eller cous-cous som tilbehør, og persille på toppen:)
” det finst kjærlighet, mat og kjærlighet til mat”
Vel bekomme!

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply