Klippfisk med bacon og sopp

Klippfisk med bacon og sopp

Servings

4

Ingredienser
800 g utvannet klippfisk
salt og pepper
olje til steking
200 g friske sjampinjonger
8 baconskiver
smørdampet spinat
karse og 8 små tomater

Rødvinssaus:
3 dl rødvin,
2-3 finhakkede sjalottløk,
5 dl god, mørk kjøttglace,
evt. smør

Fremgangsmеte
Kok hakket sjalottløk sammen med rødvin til saus, til det er 3-4 ss væske igjen. Tilsett kjøttglace og smak
til med salt og pepper. La det koke godt gjennom.
Sausen kan evt. jevnes med noen smørklatter. Rens sopp og skjær baconet i små biter. Stek baconterningene gylne over ikke for sterk varme. Ta
dem opp og stek soppen gyllen, delt i biter hvis den er stor.

Tørk fisken godt og skjær den i stykker. Legg fiskestykkene i en teflonpanne og “lukk” fisken på begge sider. Ha litt smør i pannen og stek fisken raskt
2-3 minutter) på hver side.

Fordel renset plukksalat i fire dype tallerkener.
Hell sausen over. Legg klippfisken midt i salatsengen og
fordel sopp og stekt bacon rundt. Pynt med karse og legg tomatene på (Bakt i ovn ved 80 gr. med olje og
urter).

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite