Klippfisklagerets spesial

Klippfisklagerets spesial

Servings

4

Ingredienser
Ca. 500 g renskåret klippfisk av beste kvalitet
(evt. utvannet i pakker i frysedisken)
1 l god buljong/kraft

SAUS:
1 boks hakkede tomater (400 g)
1 ts tomatpure
1 dl god olivenolje
50 g sorte oliven
2 finhakkede hvitløkbåter
100 g hakket løk eller sjalottløk
2 ss hakket rød paprika
1 ss finhakket chili
ørlite sukker eller honning
salt og pepper
et par dråper tabasco

Fremgangsmеte
Vann ut fisken (3-5 døgn). Bytt gjerne vann hver dag.
Eller tin fisken fra frysedisken. Kok opp buljong/kraft.
Ta stener ut av oliven. Fres løk, tomatpurè, hvitløk, paprika og chili i olje. Tilsett innholdet i tomatboksen
og hakket oliven. Smak til med sukker, salt og pepper.

Kok sausen forsiktig opp.

Skjær fisken i porsjonsstykker. Legg dem i buljongen.
La alt få trekke drøyt 10 minutter.

Fordel sausen på 4 varme tallerkener. Plasser fisken
oppå. Pynt med løkringer og hele oliven. Ha kokte
mandelpoteter og (eller) godt bakverk i tillegg.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite