Klot og duppe

Klot og duppe

Servings

4

Ingredienser
ca. 400 g skrelte rå poteter
ca. 400 g skrelte, kokte poteter
ca. 2 dl byggmel
1 ss hvetemel
1 ts salt

1 ts salt pr. liter vann

Duppe :
Lokal festmat for 4

30 g surprim/- ost
ca. 1 ½ ss sukker
1 ½ dl vann
ca. 3 ss godt fett
1 solid skive stekt flesk til hver

Fremgangsmеte
Bland alle ingrediensene til duppe sammen kaldt. Kok opp under omrøring. Må ikke svi seg. La det putre under stadig omrøring ca. 10 min. Smelt fettet og tilsett. Kok opp rikelig med vann. Riv potetene og bland med resten av ingrediensene til klot. Form til ca. 10 boller. La dem trekke ca. 30 min. i vannet. Skal ikke fosskoke. Stek fleskeskivene – og server.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite