Klubb og duppe

Klubb og duppe

Servings

4

Ingredienser
Klubb:

750 g rå poteter
350 g kokte poteter
ca. 200 g byggmel
1 1/2 ts salt

Til koking:
3 l vann
3 ts salt

Duppe:
100 g meierismør
2 dl melk
100 g prim
100 g brunost
3 ss sukker
2 ts eddik

Fremgangsmеte
Vask,skrell og riv de rå potetene. Dryss på litt mel så de ikke blir mørke. Mos de kokte potetene. Tilsett salt og resten av melet, så det blir en røre. Kok opp vann og salt. Form avlange boller med en vætet spiseskje og kok bollene ca. 1/2 time eller til de er gjennomkokte.
Duppe: Bland smør, melk, prim, brunost og sukker og kok
det til det er en jevn saus. Vil du ha den surere, kan du smake sausen til med litt eddik. Er fargen for lys, hjelper det med et par dråper sukkerkulør. Server rykende varm klubb med duppe til.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite