Kokt reinkjøtt

Kokt reinkjøtt

Servings

7

Ingredienser
2 reinsdyrhjerter
½ flaske rødvin
ca. 15 einebær
2 saltede reinsdyrtunger
ca. 1,5 reinsdyrbringe
1 gulrot, persillestilker fra 1 bunt kruspersille
¼ kg tørkede gule erter.

Fremgangsmеte
Dette gjør du dagen før:

Reinsdyrhjertene vaskes godt under rennende vann. Skjær bort evt. grove årer. Legg hjertene i en smal bolle og hell på rødvin til den dekker. Knus einebærene lett og dryss oppi. Legg på et lett press så kjøttet hele tiden dekkes av vinen.

Kjøttet bør ligge i marinaden ca. 1 døgn. Legg ertene i bløt over natten. Reinsdyrhjertene skylles rene for marinade og legges i så mye kokende, lettsaltet vann at det dekker. 1 ts salt pr. l vann. Kok opp igjen og skum av.

Beregn at kjøttet skal trekke like under kokepunktet ca. 2 timer, kanskje lenger. Tungene legges i rikelig kokende, usaltet vann. La dem trekke ca. 2 timer eller til en tykk nål går lett gjennom den tykkeste delen. Ta tungene opp og skyll under kaldt vann. Skrell og skrap den ytterste hinnen av mens tungen er varm. Legg den tilbake og hold den varm i kokevannet.

Benene i reinsdyrbringen knekkes så kjøttet etter koking lett kan skjæres i passe serveringsstykker. Legg kjøttet i lettsaltet vann som står kant i kant med kjøttet. Del gulroten i to og legg den sammen med persillestilkene. Kok opp og skum av.

Kjøttet skal trekke ca. 1 ½ time til det er mørt. Hell bløtevannet av ertene og kok dem med så mye nytt vann at de er nesten dekket. Uten salt. Koketid ca. 1 time. Smak til med salt, litt pepper og evt. ørlite timian.Skjær hjerter og tunger i skiver, og bringen i stykker.

Anrett på fat og Server ertestuingen og kokte poteter ved siden av. Som saus brukes Kraften fra bringen – uten noen jevning eller andre tilsetninger.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply