Konfektkake

Konfektkake

Servings

1

Ingredienser
300 g svisker
200 g fiken
100 g appelsinskall, syltet
100 g aprikoser, tørkede
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g rosiner
400 g eplemos med biter
1 ss kanel
1/2 ts muskatnøtt, malt
1/2 ts nellik, malt
180 g sukker
2 dl appelsinjuice eller sherry
100 g meierismør
300 g hvetemel

Pynt: mandler og valnøtter

I stekeovnen: 180 grader C, ca. 1 time

Fremgangsmеte
Skjær den tørkede frukten i strimler. Skold mandlene og hakk nøttene. Legg frukt, mandler, nøtter, rosiner, krydder og sukker i en bolle. Hell på væsken, legg på lokk og la det hele stå på kjøkkenet ett døgn. Rør litt i det et par ganger i løpet av døgnet. Tilsett mykt smør og hvetemel. Arbeid det hele til en deig, del den i fire deler og form den til avlange brød. Stek på bakepapir. Stikk mandler og valnøtter i kakene til pynt. Stek kakene på nederste rille og stikk i dem med en tynn pinne for å kjenne om de er gjennomstekte. Avkjøl kakene og pakk dem inn for modning.
Disse kakene kan også serveres i tynne skiver med vispet kremfløte eller vaniljesaus til. Da er det dessert.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply