Kremet potetsuppe

Kremet potetsuppe

Servings

4

Ingredienser
1 1/2 liter vann
1 buljongterning
2 ss smør
1/2 kg poteter
1 liten purre
1 løk
1 gulrot
1 eggeplomme
1 dl kremfløte eller rømme

Fremgangsmеte
Sett over vann, ha i buljongterningen og smøret. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gulroten, purren og løken skjæres i skiver. Ha alt opp i det kokende vannet sammen med 1 ts salt og 1/4 ts pepper. Vil du har mer smak, kan du også prøve karve. La potetene og grønnsakene kokes møre. (Har du god tid, kan du frese grønnsakene i en gryte med litt smør før de kokes). Skill plommen fra eggehviten. Det gjør du ved å kakke egget på midten og helle plommen fra den ene halvdelen til den andre mens hviten renner ut. Ta suppen fra varmen og rør i eggeplommen og fløten. Suppen skal ikke koke mer. En bunt hakket persille, som drysses over suppen like før servering setter en spiss på smaken.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite