Kremet potetsuppe

Kremet potetsuppe

Servings

4

Ingredienser
1 1/2 liter vann
1 buljongterning
2 ss smør
1/2 kg poteter
1 liten purre
1 løk
1 gulrot
1 eggeplomme
1 dl kremfløte eller rømme

Fremgangsmеte
Sett over vann, ha i buljongterningen og smøret. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gulroten, purren og løken skjæres i skiver. Ha alt opp i det kokende vannet sammen med 1 ts salt og 1/4 ts pepper. Vil du har mer smak, kan du også prøve karve. La potetene og grønnsakene kokes møre. (Har du god tid, kan du frese grønnsakene i en gryte med litt smør før de kokes). Skill plommen fra eggehviten. Det gjør du ved å kakke egget på midten og helle plommen fra den ene halvdelen til den andre mens hviten renner ut. Ta suppen fra varmen og rør i eggeplommen og fløten. Suppen skal ikke koke mer. En bunt hakket persille, som drysses over suppen like før servering setter en spiss på smaken.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply