Servings
1Ingredienser
Bunn:
4 eggehviter
1 1/2 dl melis
1 plate kokesjokolade, revet
4 dl kokosmasse
1 dl kokosmasse til formen
Kokosfromasj:
4 plater gelatin
4 eggeplommer
1 dl melis
1 dl kokosmasse
3 dl kremfløte
1/2 plate kokesjokolade, revet
1 dl portvin (eller solbærsaft)
1/2 dl kokende vann
Pynt:
1 dl kremfløte
Sjokoladefigurer
Rund kakebunn 24 cm. i diameter
I stekeovnen: 175 grader C ca. 35 minutter
Fremgangsmеte
Visp eggehvitene stive. Sikt i melis og visp litt til. Fold inn sjokolade og kokos. Smør kakebunnen og fordel 1 dl kokosmasse i bunn og langs siden. Hell i røren og stek bunnen. Avkjøl bunnen på rist. Ta bunnen ut av formen og legg på serveringsfat. Vask kakeringen og sett rundt bunnen på fatet.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 10 minutter.Visp eggedosis av eggeplommer og melis. Visp fløten til krem. Klem vannet av gelatinen og smelt den i 1/2 dl kokende vann. Bland smeltet gelatin og portvin. Rør gelatinen i eggedosisen og tilsett kokosmasse. Fold inn kremen med en slikkepott. Rør forsiktig inn sjokoladen. Fromasjen kan gjerne være litt “marmorert”. Hell fromasjen over kakebunnen og la den stå kjølig til den skal serveres.
Ta vekk kakeringen og pynt kaken med vispet krem og sjokoladefigurer eller konfekt.
Denne kaken kan gjerne fryses og serveres halvtint som en iskake.
No Comments