Krydderrull med Fetaost

Krydderrull med Fetaost

Servings

4

Ingredienser
1/2 pk (25 g) gjær
1 1/2 dl lettmelk
2 ss meierismør, smeltet
1 ts salt
Ca. 4 1/2 dl hvetemel
1/2 løk
1 hvitløksfedd
100 g fetaost
1 bt gressløk
1 bt persille, gjerne bladpersille
Ca. 10 store basilikumblader
Ca. 1 ss crème fraîche
Salt og sort pepper
Muskatnøtt

I stekeovnen: 225 grader C, 20 – 25 minutter

Fremgangsmеte
Rør gjæren ut i lunken melk og tilsatt smeltet smør.Ha i salt og hvetemel så det blir en glatt og smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast på lunt sted.
Rens og finhakk løken og bland den med finhakkede krydderurter og presset hvitløk. Tilsett finhakket fetaost og så mye crème fraîche at det holder sammen. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kjevele deigen ut til en leiv, ca. 20 x 30 cm. Bre krydderblandingen over og rull leiven lett sammen.
Sett den med skjøten ned på bakepapir eller smurt stekeplate. La rullen etterheve ca. 15 minutter under plast på lunt sted. Pensle den med sammenvispet egg og stek den.

Server rullen varm eller lunken sammen med en salat eller til en suppe.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite