Kvæfjordkake

Kvæfjordkake

Servings

1

Ingredienser
Bunn:
150 g meierismør
150 g sukker
5 eggeplommer
4 ss melk
150 g hvetemel
1 ts bakepulver
Marengs:
5 eggehviter
200 g sukker
100 g mandler
Fyll:
1 dl kremfløte
1 pakke ( 5 dl) ferdig rom- eller vaniljekrem smakt til med romessens

Langpanne, ca. 30×40 cm
I stekeovnen: 160 grader C, ca. 40 minutter

Fremgangsmеte
Rør smør og sukker hvitt og porøst. Bland i eggeplommer, melk, mel og bakepulver. Smør langpannen og dekk bunnen med bakepapir. Bre røren jevnt ut i formen.
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker og visp videre til massen er blank og stiv. Bre marengsmassen over kakerøren, dryss på mandler og stek kaken. Avkjøl kaken i formen. Del den i to like store deler. Visp fløten til stiv krem. Bland kremen med romkremen. Legg den ene delen på serveringsfat. Fordel fyllet jevnt over kaken og legg den andre delen på toppen.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite