Kyllingfilet med appelsinsaus

Kyllingfilet med appelsinsaus

Servings

8

Ingredienser
24 ferske kyllingfileter
smør eller olje til steking
salt og hvit pepper

Saus:
4 løk
6 ss smør
8 dl hønsebuljong (terning+vann)
12 dl konsentrert appelsinjuice (frossen, små bokser)
3 ss maisenna
4 appelsiner (til pynt på kyllingfat)
1 potte frisk estragon eller 4 ts tørket

Fremgangsmеte

På festdagen drysser du på salt og pepper, legger kyllingfiletène i en langpanne og steker dem i stekovn ved 180 °C i 12 minutter. Kyllingfilètene kan gjerne serveres litt avkjølte.

Sausen kan gjerne lages dagen i forveien, og gis et oppkok før servering. Surr finhakk løken, med smør, i en panne til den blir blank. Ta alt over i en kjele som tar minst 3 liter, hell på buljong, og appelsinjuice, og la alt koke i noen minutter. Jevn sausen med maisenna, utrørt i litt kaldt vann. Kok opp og smak til med salt og hakket estragon. Sil sausen før servering. Pynt med appelsinbåter.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply