Kyllingflette med urter

Kyllingflette med urter

Servings

6

Ingredienser
6-8 kyllingfileter
2 ss finhaket persille og timian
1 ss olje
salt og pepper
smør til steking

Karrisaus:
1 finhakket sjalottløk
litt smør
1 båt hvitløk
1 ss karri
2 ss kokosmelk
1 eple i små biter
1/2 banan i biter
1/2 l hønsekraft/buljong
noen stilker av diverse friske urter, f.eks rosmarin,
timian eller persille
1 ts tomatpurè
litt crème fraîche
salt og pepper

Fremgangsmеte
Skjær filetene i jevne strimler. Pensle alle med olje og rull 2/3 av dem i hakket grønt. Flett 2 grønne og 1 hvit ved å feste de 3 endene sammen med en tannpirker. Stek flettene i smør, 3 minutter på hver side.

Ha smør og finhakket løk i en kjele og stek til løken er blank. Tilsett resten av ingrediensene bortsett fra crème fraîche. Kok til sausen tykner. Avkjøl litt og kjør sausen noen sekunder i en hurtigmikser. Sil sausen. Pisk inn noen spiseskjeer crème fraîche og smak til med salt og pepper.

Ris med frukt:
Finhakk 1 løk og stek lett i smør. Tilsett 3 epler i biter. La det surre noen minutter til eplene er møre. Kok 3 dl ris og ha i, sammen med 1 dl rosiner. Smak til med salt og pepper. Fukt 6-8 kopper med vann og fyll med risblandingen. Hvelves på fat.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply