Kyllingkarri med sitrongress

Kyllingkarri med sitrongress

Servings

4

Ingredienser
3 ss vegetabilsk olje
4 grovpressede hvitløksbåter
3 grovhakkede sjalottløk
3 finhakkede strå sitrongress eller 3/4 ts sitronskall
6 revne limeblader eller 1/4 ts raspet limeskall
3 ss grønn karri
1 ss østerssaus
2 ts palmesukker eller rørsukker
2 1/2 dl kyllingkraft
8 store kyllinglår

garnering:
1 rød chilipepper i skiver
limeblader (kan sløyfes)
strimlet sitrongress (kan sløyfes)

Fremgangsmеte
Varm opp oljen i en stor kasserolle, tilsett hvitløk og sjalottløk og surr på lav varme i 3 minutter eller til mørnet.

Tilsett sitrongress, limeblader, grønn karri, østerssaus og sukker i kasserollen. Surr i 1 minutt, tilsett så kraft og
kyllinglår og kok opp karrien. Skru ned varmen, legg lokk
på kasserollen og la karrien småkoke i 40-50 minutter, til
kyllingen er mør og gjennomkokt.

Rør om av og til. Smak til og juster krydringen om
nødvendig.

Server karrien varm, garnert med skiver av chilipepper,
limeblader og knyttede strimler med sitrongress hvis dette brukes.

Nudler passer fint som tilbehør til denne karrien.

Kilde: Meny

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite