Kyllingmousse

Kyllingmousse

Servings

8

Ingredienser
1 stk oppbundet, fersk kylling
2 hakkede sjalottlauk
1 ss smør
4 dl kyllingkraft (eller buljong kokt 20 minutter med urter, gulrot, selleri og løk som siles)
4 pl gelatin, bløtet i 1 dl tørr hvitvin
4 1/2 dl tettpakket, kokt kyllingkjøtt (rå kylling ca. 850g)
1 dl lettstekt kyllinglever
2-3 ss konjakk eller madeira
1/4 ts revet muskattnøtt
1 ss friske urter, finhakket
salt og pepper
1 1/2 dl kremfløte

Fremgangsmеte

Surr sjalottløk i smør, i kjele, i et par minutter. Tilsett kraft og smeltet gelatin/hvitvin (bløtet 5 minutter, smeltet i vinen på svak varme). Ha kyllingkjøtt, lever og kraft over i en hurtigmikser. Kjør til blandingen er moset (1-2 minutter). Ha moussen over i en bolle og rør inn konjakk, muskatt og friske urter. Smak til med salt og pepper. Legg på lokk og avkjøl til det nesten er stivnet. Rør om av og til. Pisk fløten så den såvidt er stiv. Bland kremen i den kalde kyllingblandingen. Fyll formen (1 1/2 liter). Dekk med matpapir og avkjøl noen timer før du hvelver den.

Spyd med eksotiske frukter er friskt følge.

Recipe By

Kosmo Avatar

Share

Favorite