Servings
4Ingredienser
4 kyllingfileter (suprêmer)
salt, pepper
smør til steking
12-16 stilker asparges
Persillesaus:
1/2 løk eller 2 sjalottløker
smør til steking
1-2 ss klippet persille
4 dl tørr hvitvin
2 eggeplommer
salt, pepper
Fremgangsmеte
Finhakk løk og fres den blank i smøret sammen med persille. Tilsett vinen og la det koke i noen minutter.
Ta kokekaret fra platen. Visp eggeplommene lett sammen. Rør litt saus inn i eggeplommene og hell det så tilbake i kokekaret. Varm sausen til den tykner. Rør hele tiden og pass på at sausen ikke koker. Smak sausen til med salt og pepper.
Dryss kyllingfiletene med salt og pepper. Stek dem i smør i middelsvarm panne i 3-4 minutter på hver side.
Skrell og kok aspargesene i lettsaltet vann i 4-5 minutter.
Legg et speil av persillesaus på varme tallerkner med kyllingfilet og asparges over.
Merk: Kyllingsuprême er den gamle betegnelsen på kyllingfilet. Suprême er fransk og betyr “det beste” eller “det fremste