Kyllinlgeverpostei

Kyllinlgeverpostei

Servings

8

Ingredienser
1 pk Kyllinglever
1 pk Grovkvernet kalkunkjøtt
2 stk egg
2 1/2 dl melk
2 ss hvetemel
150 g kvernet kalkunkjøtt
1 liten boks ansjos + lake
2-3 ts salt
3/4 ts pepper
1/2 ts ingefær
1 ss hakket, frisk timian
eller 1 ts tørket
1/2 ss hakket, frisk estragon
eller 1/2 ts tørket
1/2 hakket løk
(1 pk aspik)

Fremgangsmеte

Kok opp melk og mel under omrøring til hvit saus. Avkjøl og ha den i en hurtigmikser sammen med resten av ingrediensene, unntatt aspiken.

Hell det i en eller to smurte former 3/4 fulle med røre. Stek posteien ved 180 °C i ca 1 time i vannbad (dvs. formen settes i langpanne med vann).

Avkjøl posteien. Pakk formen godt inn og sett den i fryseren til litt nærmere jul. Husk at den trenger et døgn i kjøleskap før den er tint.

Slik lager du gelélokk på posteien:
Lag aspiken som det står forklart på posen og avkjøl. Hell et tynt lag aspik over posteien og la det nesten stivne. Pynt med sølvløk, estragonblad, rosépepper og oliven. Hell resten av aspiken over. Sett formen kaldt til den har stivnet helt.

Slik gjør du når du skal ha posteien ut av formen:
Skjær rundt kanten på formen med en varm kniv. Når kniven er varm glir den bedre langs geléen. Skyll den under varmt vann på nytt når den er blitt kald igjen. Dunk litt med formen til du kjenner at posteien er løs. Rist forsiktig posteien ut på en fjel uten at den kommer opp-ned eller at gelélokket løsner. Anrett posteien på fat, gjerne med litt stekt sjampinjong.

Recipe By

Philip Vågan Avatar

Share

Favorite

No Comments

Leave a Reply